top of page

Kendi İşini Kurmak İçin 5 Neden

Özellikle Türkiye'de ve küresel ekonomide yaşanan krizler, savaşlar ve enflasyon ortamları sebebiyle uluslararası bir şirkette üst düzey bir pozisyonda çalışmıyorsanız yaşam kalitenize olan negatif etkilerini hissetmiş olmanız gerek.


Aynı şekilde bütün ömrünüz boyunca maaşlı bir işte çalışarak bir ev ve bir araba sahibi olabilmek her geçen gün bir hayal halini almakta. Yaşam standartlarınızı yükseltebilmenizin yanında kendi işini kurmak için tekrar hatırlatılması gereken 5 nedenden daha bahsediyor olacağız.

Tepeden bakılan bir havuz görüntüsü

1) Kendinizin ve Ailenizin Hayatı: Yarın size ya da ailenizden birine, bir sevdiğinize bir şey olsa, bir ameliyata girilmesi gerekse ya da özel bir ilaca ihtiyacınız olsa, en kısa sürede ve en iyi doktorlar tarafından bir aksiyon alınmasını isteyeceğiniz için tüm bu masrafları karşılayabilecek maddi gücünüzün olması gerek. 2) Hayatı Yaşayabilmek: Bir kere yaşadığımız bu hayatta her gün trafikte saatler geçirerek iş yerine ulaşıp günde 9 saat boyunca her gün birbirine benzeyen işler yaparak günlerinizi, haftalarınızı, aylarınızı ve yıllarınızı geçirebilirsiniz. Ya da evden sevdiklerinize zaman ayırarak istediğiniz zaman çalışabilir, bir şeyler üretip daha tatminkar bir hayat yaşayabilirsiniz. 3) Seyahat Edebilmek: Bayramlarda indirimli turlar ile gidebilmenin haricinde dilediğiniz gibi seyahat edebilmek, yeni yerleri görüp, yeni deneyimlere erişmek hem kendi vizyonumuz hem de hayatı dolu dolu yaşabilmek açısından önem taşımaktadır. Bu yazıyı okuyan ve kendi işine sahip olmayan insanların çoğu kabul edelim ki New York'u, Tokyo'yu görme şansına sahip olmayacak.


Kırmızı lüks bir araba

4) İyi Hayat Standartları: Hepimizin kendimize göre bir ev hayali vardır. Kimimiz için bu havuzlu bir villa iken, kimimiz için şehrin merkezinde lüks bir rezidans olabilir. Deniz manzaralı, en gözde turistik yerlerde satılan milyon dolarlık evlerde yaşayan insanlardan biri ya da hayalinizdeki arabaya, dilediğiniz gibi sevdiklerinizle denize açılabileceğiniz küçük bir yata sahip olmaya kimsenin hayır demeyeceğini tahmin ediyoruz. 5) Kendinizi Gerçekleştirebilmek: Maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisine göre en tepe noktada kendimizi gerçekleştirmek yer alır. Tüm ihtiyaçlarımızı karşıladıktan sonra üretmek, bir soruna çözüm getirebilmek hayattan tatmin alabilmemiz için büyük bir önem taşır. Güzel bir evimizin olması, lüks içerisinde yaşamak bizi mutlu etmek için yeterli olmayacaktır ancak kendimizi gerçekleştirebileceğimiz bir iş mutluluğumuza da katkı sağlayacaktır.

コメント


bottom of page