top of page

Instagram Takipçilerinizi Arttırmak İçin 7 Öneri

İster bir iş hesabı ister kendi markanızı yaratma amacıyla açtığınız bir hesap için geçerli olacak önerilerimizi bu yazımızda topluyoruz. Tahmin edebileceğiniz gibi sıfırdan oluşturulan bir hesap ve marka bir kitle yaratmak için ekstra efor ve zaman gerektirecektir. Instagram üzerinde organik büyüme ve doğru etkileşimler için kesinlikle takipçi satın alma ya da bot hesap kullanımını tavsiye etmiyoruz. Instagram takipçilerinizi organik olarak arttırmak yorucu olsa bile uzun zamanda hesabınız için büyük bir avantaj sunacaktır. Nasıl stratejiler izlerseniz izleyin, sıraladığımız tavsiyeler mutlaka faydanıza olacaktır. Kaliteli içerikleri paylaşın, paylaştığınız içeriklerin başkalarına bir fayda sağlayabileceğinden emin olun. İnsanlara içeriklerinizi takip etmek, beğenmek ve etkileşime girmeleri için bir sebep verin. Aynı zamanda paylaştığınız içeriklerin boyutlarının standart, çözünürlüklerinin yüksek olduğundan emin olun.


Yemeğinin fotoğrafını çeken bir kadın

Sık paylaşım yapın, aktif olmayan bir hesap ilgi çekmeyecektir. Görseller, reel videolar ve hikayeler arasında geçiş yapın ve mümkün olduğu kadar tüm sunulan içerikler kullandığınızdan emin olun.


İnsanlarla etkileşimde olun, benzer ilgi alanlarına sahip hesapları takip edin, yorum yapın ve gönderilerini beğenin bu hem sizin başka hesaplar tarafından keşfedilmenizi sağlayacak hem de kendinize bir ağ oluşturmanıza yarayacaktır. Benzer gönderiler paylaşan insanları takip etmeniz size de takipçi olarak yansıyacaktır. İlgili etiketleri kullanın, doğru etiket kullanımı keşfedilmenize büyük bir katkı sağlayacaktır. Paylaşım yaptığınız konu üzerinden kullandığınız etiketler, o konulara ilgi duyan insanları size yönlendirecektir. Genellikle gönderi başına 8 ile 10 adet etiket kullanabilirsiniz.


Tutarlı paylaşımlar yapın, belirli konulara ve belirli stillere sadık kalarak ilerleyin, insanlar sizi takip ediyorsa içeriklerinizi beğendikleri için ediyor olacak, sürekli değişen konular ve tarzlar elde ettiğiniz takipçi kitlesinin yabancılaşmasına neden olacaktır.

Gitar çalan bir kadın

İşbirliği teklif edin, size edilmese bile benzer ilgili alanlarına sahip içerik üreticiler ile tanışın, fikir alışverişinde bulunun ve ortak çalışmalar yapın, birbirinizi etiketleyin. Bu sayede gönderilerinizin her ikinizin kitlesi tarafından keşfedilme imkanınız olacaktır. Hesabınızı sosyal medyada paylaşın, Pinterest, Youtube, TikTok, Reddit ve daha nice site ve uygulama üzerinden uygun içerikler hazırlayıp paylaşım yapabilir ve ilgilenenleri Instagram hesabınıza yönlendirebilirsiniz. Bu önerilerimizin yanında aynı zamanda çeşitli yarışmalar ve çekilişler yapmak gibi farklı seçeneklerinizin olduğunu unutmayın. Hesabınızın amacına, sektörüne ve yapısına göre benzer ilgi alanlarına sahip hesaplardan da ilham alabilirsiniz.



Comments


bottom of page