top of page

En İyi 5 Yapay Zeka Fotoğraf Aracı

Yapay zeka (AI) teknolojisi, sanat ve tasarım dünyası dahil birçok alanda devrim niteliğinde değişiklikler yaratıyor. Özellikle görsel içerik oluşturma alanında, yapay zeka araçları sanatçılara, tasarımcılara ve içerik üreticilerine inanılmaz olanaklar sunuyor. Yapay zeka fotoğraf ve görsel oluşturma uygulamaları ile sunulan en büyük avantajlardan bir tanesi ise herhangi bir deneyime gerek olmadan hayal gücünüz ölçüsünde istediğiniz sanat dalında bir görsel oluşturabiliyor olmak. Ancak, bu araçların çoğu ücretsiz değil ve kullanıcılar için maliyetler önemli bir faktör olabilir. Aynı zamanda bu araçların bir kısmı sürekli güncellenirken bir kısmı diğerlerinin gerisinde kalmakta. Deneyimlerden yola çıkarak 2024 senesi için en iyi diyebileceğim 5 yapay zeka aracından bahsedeceğim.

  • Midjourney: En popüler görsel yapay zeka aracı diyebileceğimiz Midjourney şu aşamada sadece Discord üzerinden bir bot ile hizmet sunmaktadır. Sürekli geliştirilen ve yüksek bir kullanıcı memnuniyeti sunan bu araç geniş sanat tarzı seçenekleri sunmaktadır. $10 üzerinden başlayan aylık ücretlendirme ile hizmet vermektedir.

  • DALL-E: En popüler metin tabanlı yapay zeka aracı olan Chatgpt'den bildiğimiz OpenAI tarafından geliştirilen bu araç oldukça detaylı sonuçlar vermektedir. Sürekli olarak geliştirilmekte ve kullanıcı sayısını arttırmaktadır. Aylık $20 ChatGPT Plus ile beraber ücretlendirilmektedir.


DreamStudio arayüzü

  • DreamStudio: Deneme imkanı sunan ve olmasını istemediğiniz özellikleri negative prompt altından belirleyebileceğiz DreamStudio, görsel içerik oluşturmak için geliştirilmiş popüler bir diğer yapay zeka aracıdır. Aylık ücret yerine her görsel için ayrı ödeme almaktadır, $10 ile yaklaşık 5000 görsel oluşturabilirsiniz.

  • Image Creator: Microsoft'un Image Creator aracı, kullanıcıların kolayca çeşitli görsel içerikler oluşturmasını sağlar. Basit bir arayüze sahiptir ve kullanıcı dostudur. Ücretsiz olarak sunulan bazı temel özelliklerin yanı sıra, daha gelişmiş özellikler için Microsoft 365 aboneliği gerekebilir.

Bing üzerinden Image Creator arayüzü

  • ImageFX: Google'ın ImageFX aracı, basit ve kullanımı kolay bir arayüze sahiptir ve kullanıcıların görsel içerikler üzerinde çeşitli efektler uygulamasına olanak tanır. Ücretsiz olarak kullanılabilir ancak, tüm özelliklerin kilidini açmak için Google One aboneliği gerekebilir.

Tüm bu saydığımız araçların yanında kendi zevkinize, sanat tarzınıza, bütçenize ve ihtiyacınıza uygun olabilecek gelişen yapay zeka uygulamalarının sürekli arttığı ve rekabetin sıklaştığı piyasada seçeneklerin sınırsız olduğunu belirtmek isteriz.

Comments


bottom of page