top of page

En İyi 5 Sohbet Tabanlı Yapay Zeka Uygulamaları

Yapay zeka uygulamaları, kullanıcılarla doğal dilde etkileşim kurabilen ve çeşitli görevleri yerine getirebilen yazılımlardır. Bu görevler farklı dillerde çeviri yapmaktan araştırma yapmaya, yeni iş fikirleri sunmaktan hesaplamalar yapmaya kadar çok çeşitli şekillerde uygulanabilir. Sürekli olarak gelişen yapan zeka her geçen gün kapasitesini biraz daha arttırmakta ve daha doğru çözümler sunarak günlük hayatımızın bir parçası haline gelmektedir. Deneyimlerden yola çıkarak en kullanışlı 5 tanesini beraber inceleyelim.


Yapay Zeka başlıklı bir gazete

  1. ChatGPT: OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT, doğal dil işleme alanında öncü bir yapay zeka modelidir. Oldukça popüler olan ChatGPT, kullanıcılarla gerçekçi ve akıcı sohbetler yapabilir ve çeşitli konularda bilgi sağlayabilir. Kullanıcıların sorularını anlamak ve doğru cevapları vermek konusunda oldukça başarılıdır.

  2. Gemini: Eski adı ile Bard, Google AI tarafından geliştirilen metin tabanlı bir yapay zeka modelidir. Kullanıcılarla etkileşim kurarken yaratıcı ve akıcı bir dil kullanma yeteneğine sahiptir. Geniş bir bilgi tabanına dayalı olarak çeşitli konularda bilgi sağlayabilir ve kullanıcıların sorularına mantıklı cevaplar verebilir. Popülerliğini her geçen gün arttıran bu uygulama gerçekçi ve insan benzeri sohbetler sunabilmektedir.

  3. Bing Chat: Microsoft'un Bing arama motoruyla entegre bir şekilde çalışan Bing Chat, kullanıcılara doğal dilde etkileşim kurma imkanı sunar. Bing Chat, kullanıcıların sorularını anlamak ve doğru cevapları vermek konusunda oldukça başarılıdır. Ayrıca, geniş bir veri tabanına dayalı olarak çeşitli konularda bilgi sağlar ve kullanıcıların taleplerini hızlı bir şekilde karşılar.

  4. Perplexity: Perplexity AI'nın belki de en dikkat çekici özelliği, doğal dil işleme alanında üstün yeteneklere sahip olmasıdır. Şirketin geliştirdiği dil modelleri, metinleri anlama, anlamlı cevaplar üretme ve dildeki incelikleri anlama konusunda oldukça etkilidir.

  5. Jasper: Konuşma tanıma ve sentezleme konularında üstün yeteneklere sahip olan Jasper genellikle iş için tercih edilmektedir. Bu yapay zeka modeli, ses dosyalarından konuşmayı tanıma, anlama ve uygun cevaplar üretme konusunda son derece etkilidir. Pazarlama ekipleri ve içerik üretimi konusunda öne çıkar.

Bir robota bakan bir adam

Her biri farklı özelliklere ve avantajlara sahip olan bu yapay zeka tabanlı sohbet botları sürekli gelişmekte ve kullanıcı geri bildirimlerine göre her geçen gün daha iyi bir hizmet sunmaktadır. Büyük şirketler tarafından genel insanların kullanımı için ortaya çıkartılan bu araçların yanında farklı iş sektörleri, ihtiyaçlar ve isteklere göre özel olarak üretilen yapay zeka modelleri olduğu da unutulmamalıdır.

1 yorum

תגובה אחת


אורח
08 באפר׳

Güzel yazı

לייק
bottom of page