top of page

Adım Adım Freelance Çalışma Yol Haritası

Freelance çalışma, sunduğunuz hizmete ve oluşturduğunuz müşteri memnuniyetine bağlı olarak size yüksek kazançlar sunabilen bir iş modelidir. Geçimini zor sağlayanlardan binlerce dolar kazananlara kadar birçok farklı serbest çalışan örneği mevcut. Peki, bu farkı yaratan nedir gelin adım adım

1. Kendinize Bir Alan Seçin

Başarılı bir serbest çalışan olmak için uzmanlaşmış bir alana sahip olmak önemlidir. Başlangıçta "yatırım alan girişimler" gibi geniş bir alan seçip bu sektörlerle çalışmaya başlayabilirsiniz. Bu alanlarda bilgi edinmek, müşterilerinizden geri bildirim almak ve araştırmalar yapmak; ardından daha dar bir alana odaklanmanızı sağlayacaktır. Örneğin, web tasarımcısıysanız, e-ticaret platformları veya SaaS şirketleri gibi daha spesifik bir alana yönelebilirsiniz.

Uzmanlaştığınız alan ve sunduğunuz portfolyo, o alanda çalışan firmalar tarafından tercih edilme şansınızı artıracaktır.

Bir masaya oturmuş sohbet eden iki insan

2. Teklifinizi Direnmesi Zor Hale Getirin

Birkaç farklı alanda çalıştıktan ve müşterilerin tam olarak hangi sorunlarla karşılaştığını anladıktan sonra, bu sorunlara çözüm odaklı ve somut veriler içeren bir teklif oluşturun. Yapabileceklerinizi yuvarlak ifadelerle değil, sayılar ve başarı hikayeleriyle gösterin.

Merhaba [Müşteri Adı], Size kısa bir soru sormak istedim. Geçenlerde emlak sektöründe faaliyet gösteren X isimli bir şirkete 12 ay içerisinde, büyük bir yatırım ve yüksek harcamalar yapmadan 0'dan 10 Milyon Lira gelir elde etmelerine ve müşteri edinme maliyetlerini 500 Lira'ya düşürmelerine yardımcı oldum. Siz de benzer sonuçlar elde etmekle ilgilenebilir misiniz?

3. Potansiyel Bir Müşteri Hunisi Oluşturun

Daha fazla para kazanmak için daha yüksek bütçeli müşterilerle çalışmanız gerektiğini unutmayın. Bu nedenle, potansiyel müşterilere ulaşmak için pazar araştırması yapmanız ve bağlantılar kurmanız gerekecektir. Kurduğunuz diyaloglar kısa zamanda sonuç vermese de geleceğe dönük bir yatırım olarak düşünebilirsiniz.


Bilgisayar ve panoya sahip bir çalışma masası

4. İş Akışları Oluşturun ve Ekip Kurun

Eğer iyi bir gelir oluşturabildiyseniz ve daha da büyümeyi hedefliyorsanız size yardımcı olacak birkaç kişiyi (stajyer bile olabilir) işe almanız gerekebilir. Bunun için standard operating procedure (SOP) yani standart çalışma prosedürleri oluşturarak işlerin nasıl bir standart altında yürütüleceğini ve hangi şartlar altında nasıl hareket edilmesi gerektiğini belge altına alın.

5. Kendinizi Geliştirmeye Devam Edin:

Müşterilerden daha fazla ücret talep edebilmek için hizmetlerinize ekleyebileceğiniz yeni şeyler öğrenmeye devam etmelisiniz. Bu konuda verilebilecek en iyi tavsiye, kendisi bir başarı elde etmiş insanlardan öğrenmeye çalışın. Bu insanlar tecrübelerini aktararak sizlerin de başarıya ulaşmanız konusunda yol gösterici olacaklardır.

Bu adımları takip ederek, serbest çalışma kariyerinizi bir üst seviyeye taşıyabilir ve hayalinizdeki gelire ulaşabilirsiniz. Unutmayın ki, başarıya giden yol sürekli öğrenme ve kendinizi geliştirmekten geçer.

Comentarios


bottom of page