top of page

2024 Yılı İçin 10 Basit Girişim Fikri

Özellikle daha önceden bir tecrübesi olmayanlar için girişimcilik bir bilinmeyen olabilir. Masraflı, zor ve riskli olarak bilinen bu süreç özellikle dijitalleşme ile birlikte hem başarı hikayelerine ulaşmayı kolaylaştırdı hem de karşımıza birçok seçenek sundu. Bir girişim oluşturmak kadar bir girişim fikri bulmak da kolay değildir. 2024 yılı için yapılabilecek minimum yatırım gerektiren 10 adet basit girişim fikrini sizler için yazıya aldık.


Kafenin önündeki mavi bir bisiklet

  1. El Yapımı Ürünler Pazarı: Yaşadığınız şehirdeki yerel sanatçıların ve el işi ustalarının ürettikleri ürünleri bir araya getiren bir marka yaratarak ve online pazar platformu oluşturarak onların ürünlerini daha geniş kitlelere ulaştırabilirsiniz.

  2. Bitki Yetiştirme ve Bahçecilik Kursları: Bitki yetiştirme ve bahçecilik konularında online kurslar düzenleyerek hobi bahçıvanlarına rehberlik edebilirsiniz. Bu eğitimlerinizi Youtube gibi sosyal medya platformları üzerinden yayınlayabileceğiniz gibi aynı zamanda Udemy gibi platformlardan ücretli bir şekilde de satabilirsiniz.

  3. Dijital Kişisel Asistan Hizmetleri: İş ve günlük yaşamda insanlara yardımcı olacak dijital kişisel asistan hizmetleri sunarak zamanlarını daha verimli kullanmalarını sağlayabilirsiniz, Upwork ve Fiverr gibi platformlar üzerinden bu hizmeti kolayca sunabilirsiniz.

  4. Evde Yoga ve Meditasyon Dersleri: Sadece bir odanızı ayırarak evde yoga, meditasyon veya zihinsel sağlık dersleri düzenleyerek stres azaltma ve zindelik konularında destek verebilirsiniz, bu eğitimleri de kendi markanızı oluşturmak için kullanabilirsiniz.

  5. Doğal ve Organik Kozmetik Ürünleri Üretimi: Evde doğal ve organik kozmetik ürünleri üreterek yerel pazarlarda veya online satış platformlarında satabilirsiniz. Kullandığınız içerikleri şeffaf bir şekilde sunup kimyasal ürünlerden kaçınmak isteyen insanlar için ürünler sağlayabilirsiniz.

  6. Çevrimiçi Dil Dersleri: Sosyal medya aracılığıyla grup yabancı dil öğrenme dersleri düzenleyerek dil öğrenmek isteyenlere destek olabilirsiniz. Gruba katılım için aylık bir ücret belirleyip öğrenci seviyelerine göre birden fazla grup oluşturabilirsiniz.

  7. Dijital İçerik Üretimi ve Satışı: Fotoğraf, illustration, grafik tasarım, video düzenleme gibi dijital içerikler üreterek online platformlarda veya kendi web sitenizde satışa sunabilirsiniz.

  8. Ev Yapımı Sağlıklı Atıştırmalıklar: Evde sağlıklı atıştırmalıklar üreterek sağlıklı beslenmeyi teşvik eden bir marka oluşturabilir ve sosyal medya ya da kendi oluşturacağınız internet siteniz üzerinden bunları satışa sunabilirsiniz.

  9. El Sanatları ve DIY Kiti Satışı: El işleri, el sanatları veya basit DIY (Do It Yourself yani kendin yap) kitleri üreterek hobileri teşvik edebilir ve bu ürünleri online platformlar üzerinden satışa sunabilirsiniz.

  10. Kişisel Moda Danışmanlığı: Sosyal medya üzerinde belirli bir kitle edindikten sonra kişilere giyim tarzlarına uygun kıyafetler seçme, gardırop düzenleme ve stil danışmanlığı yaparak kişisel markanızı oluşturabilirsiniz.

Halılara bakan bir kadın

Aynı zamanda bu fikirlerden ilham alarak kendi becerileriniz, eğitimleriniz ve tutkularınıza yönelik farklı iş fikirleri de oluşturabilirsiniz. Aynı zamanda bu yazıya yorum yaparak benzer girişimcilik hedefine sahip insanlarla da fikir alışverişinde bulunup iş birlikleri oluşturmanız da bir seçenek olacaktır.

Comments


bottom of page