top of page

10 Pasif Gelir Yaratma Yöntemi

Pasif gelirin ne olduğunu bu yazımızda açıklamıştık, kısa bir özet ile aktif gelir, bir kişinin doğrudan çaba sarf ederek elde ettiği gelirdir. Bu tür gelir genellikle bir işte çalışarak, serbest meslek sahibi olarak veya kendi işini yaparak kazanılır. Pasif gelir ise, kişinin doğrudan çalışma veya çaba sarf etme ihtiyacı olmadan elde ettiği gelirdir. Pasif gelir kaynakları, yatırımlar, gayrimenkul kira geliri, telif hakları, e-kitap satışları gibi gelirler olabilir. Temel fark, aktif gelirin doğrudan çalışma veya çaba gerektirdiği, pasif gelirin ise bu tür çabaya ihtiyaç duymadan gelir sağladığıdır. Pasif gelir genellikle finansal özgürlük ve gelir çeşitlendirmesi için önemli bir hedeftir, çünkü pasif gelir kaynakları insanları daha fazla işe bağlı olmaktan kurtarabilir ve zamanlarını daha özgürce kullanmalarını sağlayabilir. Sizler için güncel olarak en iyi 10 yöntemi aşağıda sıralamaya çalıştık.

Elleri ile para sunan bir kadın

  • Kendi Online Dükkanınızı Açın İlgi gerektirdiği için belki en pasif yöntemimiz olmasa bile bir e-ticaret sitesi kurabilir, bu yazımızda anlattığımız gibi dropshipping yöntemini tercih edebilir ya da başkalarının ürünlerini lisans alarak farklı ülkelerde satabilirsiniz. Shopify gibi bir platformu kullanarak iyi bir fikir sahibiyseniz bu sistemi kolayca kurabilirsiniz.

  • Bir Blog Açın Paylaşmak istedikleriniz var ise, tutkulu olduğunuz bir konu ya da aktarabileceğiniz bir deneyim, kendi yazılarınız aracılığıyla reklam gelirleri, satış ortaklığı ve kendi ürünlerinizi pazarlayarak bir pasif gelir akışı oluşturabilirsiniz.

  • Bir Blog Satın Alın Eğer bir blog açıp yönetmek, dizayn etmek ve bir kitle oluşturmak istemiyorsanız, ilgi duyduğunuz ve daha çok potansiyele sahip olduğunu düşündüğünüz bir blog'u satın alabilirsiniz.

  • Affiliate Marketing Daha önce bu yazımızda bahsettiğimiz üzere satış ortaklığı sisteminden faydalanabilirsiniz. Bir kitle yaratmak kolay olmayacaktır ancak sizi seven ve sözlerinize güvenen insanlar ile buluşabilirseniz ürün tavsiyeleriniz üzerinden iyi bir gelir oluşturabilirsiniz.

Balkanunda bilgisayarı ile oturan bir kadın

  • E-Kitap Yazın Eğer yazmaktan hoşlanıyorsanız, ve bu alanda iyi olduğunuzu düşünüyorsanız oluşturduğunuz e-kitaplar üzerinden yıllarca pasif gelir akışı elde edebilirsiniz. Amazon Kindle'ın sunduğu platform kolay bir şekilde kendi kitaplarınızı yayınlamanızı sağlar.

  • Eğitim Verin Bir uzmanlık alanına sahipseniz Udemy, Skillshare ya da Teachable gibi platformlar üzerinden bir eğitim hazırlayabilirsiniz. Videolar, tasarımlar ve anlatımlarınızı birleştirerek deneyimlerinizi pasif gelir oluşturmak için kullanabilirsiniz.

  • Youtube Kanalı Açın Rekabetin çok olmasına rağmen farklı fikirleriniz, paylaşacaklarınız var ise ya da kendinizi dinletebilen biri iseniz bir youtube kanalı açıp reklam gelirleri kazanabilirsiniz. Yemek yeme videolarından iş fikirlerine, şaka videolarından gezginliğe kadar aklınıza gelebilecek her konuda kanal oluşturabilirsiniz.

  • Fotoğraf Satın Shutterstock, iStock ve Adobe Stock gibi platformlar üzerinden çektiğiniz fotoğraflarınızı satabilir ve yapılan indirme başına para kazanabilirsiniz. Uzman bir fotoğrafçı olmasanız ve en iyi araçlara sahip olmasanız bile eğer iyi bir göze sahipseniz güzel bir gelir kapısı açabilirsiniz.

Toplantı odasında bir grup insan

  • Bir Uygulama Geliştirin Kendiniz tarafından ya da ücretini ödeyerek bir yazılımcıdan destek alıp geliştirilecek bir uygulama eğer bir ihtiyaca çözüm olabiliyorsa ya da bir talep yaratabiliyorsa ideal bir iş fikri olacaktır.

  • Dijital Tasarımlar Oluşturun Etsy gibi bir platform üzerinden satabileceğiniz dijital tasarımlarınızı insanlar satın alıp t-shirt, çanta ya da poster gibi ürünlere bastırmak isteyebilir. Kendi kitlenizi sosyal medya platformları üzerinden yaratıp oluşturduğunuz online dükkanlar ile tasarımlarınızı dünyanın her tarafından insanlar ile buluşturup aynı zamanda bir gelir akışı sağlayabilirsiniz.


Her ne kadar en yaygın kanıtlanmış ve basit yöntemlerden yola çıksak bile farklı alanlarda çok farklı fikirlerin ve iş modellerinin olduğunu ve bunları keşfeden insanların yaygınlaşana kadar iyi bir kazanç elde ettiğini hatırlatmak isteriz.

Comments


bottom of page